HILLSIDES

Margie and Robert E. Petersen Student Center

Pasadena, California

 

This new, 34,000 square foot Student Center provides the children of Hillsides with an inviting destination for dining, recreation, art, and music.  Specialized spaces include a music performance room with recording studio, a videogaming center, a half-court gymnasium, and a demonstration kitchen for exploring the culinary arts.  A new pool, playfield and playground are co-located with the facility. The Center’s design aesthetic is derived from the surrounding context of the Hillsides campus’ institutional buildings and on-site residential cottages. While large in overall square footage, the facility’s interior breaks down volumes to provide a more comfortable, home-like feel.

 

Size: 34,000 SF

Back to Childcare

All content © PBWS Architects, 2020. All rights reserved.